• #
  • #

Visszatekintés

Bringaexpo - Önállóan is sikeresen

Az Utazás kiállítás társkiállítása – az Afrika Expo mellett – idén is a Bringaexpo volt, amelyet immár önállóan rendezett meg a HUNGEXPO Zrt. Az ország legnagyobb, idénynyitó kerékpáros kiállítása ezúttal is megtöltötte a 9000 négyzetméteres G pavilont. Bebizonyosodott, hogy jó úton járnak a szervezők, amikor – szakítva a korábbi hagyományokkal – lehetővé tették a látogatóknak, hogy ne csak kipróbálhassák, hanem meg is vásárolhassák a kiállított kerékpárokat. A kiállítókkal való beszélgetés során kiderült, hogy többen éltek is a lehetőséggel és egy új bringával tértek haza a rendezvényről. Azok a cégek, akik kitartottak a Bringaexpo mellett, élvezték a látogatók rájuk koncentrálódó figyelmét és érdeklődését.

Bár a Hungexpo Zrt. és a Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetség (MKKSZ) hónapokig folytatott eredménytelen tárgyalásai nyomán ezúttal a szokásosnál kevesebb gyártó hozta el termékeit, a legnagyobbak, mint a KTM, a HEAD, a Kenzel, a FOCUS, a Cervélo, az Univega, a Pegasus, a Brompton és az MBM ezúttal sem maradt távol, mint ahogy itt voltak az Ultimate, a Benelli, a ZTECH, a Riese und Müller, a Bulls, az Apache, a Giant és az ICE elektromos kerékpárjai is. A Hungexpo nem a múltba tekint, hanem a jövőre koncentrál, és biztos abban, hogy a következő években folyamatosan bővül majd a kiállítók száma.

A Bringaexpo egyik legsikeresebb programja, a tesztpálya volt, amely nagyobb és izgalmasabb volt a tavalyinál. A híddal, emelkedőkkel, több S-kanyarral és egy szlalom szakasszal tarkított körön, amely szinte az egész pavilonon körbefutott, kezdők és profik egyaránt kipróbálhatták a legújabb gépeket. A TomTom interaktív kerékpáros tesztpályán a kerekesek okosórák segítségével mérhették gyorsaságukat, és videóra vehették próbaköreiket.

Idén is elkápráztatták a látogatókat a Gravity Academy MTB, BMX és monocikli bajnokai. Nagy „Gizmo” Attila többszörös magyar bajnok és barátai részvételével a leglátványosabb levegőtrükköket mutatták be a riderek. A szervezők gondoltak a gyerekekre is, akik valódi KRESZ pályán tanulhatták a szabályos kerékpáros közlekedés alapjait.

Bringaexpo 2016 - Összefoglaló

2016. március 3-6. között a Bringaexpo kilencedik alkalommal nyitotta meg kapuit. A rendezvényt azonban első ízben szervezte az ország elismerten elsőszámú kiállításszervező cége, a Hungexpo Zrt. Fontosnak érezzük, hogy tájékoztassuk kiállítóinkat a Bringaexpo legfontosabb eredményeiről, amelyből közösen építkezve 2017-ben egy, a mostaninál is sikeresebb kiállítást rendezhetünk meg. Folyamatban van a látogatók körében végzett felmérésünk kiértékelése, melyről hamarosan szintén beszámolunk.

Köszönjük, hogy Ön is bizalmat szavazott a Bringaexpo-nak és a Hungexpo Zrt.-nek! Reméljük, hogy jövőre is kiállítóink körében üdvözölhetjük! Köszönjük a támogatást a Cofidis-nek, a Bringaexpo és a kerékpározás hiteles támogatójának!

A kiállításról és a programokról

A 2016-os Bringaexpo most először két pavilonban várta a kerékpározás iránt érdeklődőket. A G pavilonban 60 kiállító mutatta be legújabb kerékpárjait, technikai újdonságait és a kapcsolódó alkatrészeket, kiegészítőket. A nyitónapon a Bringaexpo látványos színpada számos szakmai programnak adott helyet, amelyek közül a sportág fejlődése szempontjából legfontosabbnak ítélt momentum az a kerekasztal-beszélgetés volt, ahol együtt ültek a kerékpározás civil- és sportszervezetei, valamint a kereskedelem képviselői. A második napon a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szervezésében „Kerékpárosbarát szemléletformálás” címmel fél napos konferencia zajlott a G pavilon emeleti termében.

Óriási sikert aratott az F pavilonban felépített tesztpálya rendszer, ahol sokszor párhuzamosan is zajlottak az események. A látogatók akadályokkal nehezített beton- és kétféle tereppályán tesztelhették a kiállítók által bemutatott kerékpárokat. A négy nap alatt összesen 1270-en tették ezt meg. Szintén az F pavilonban zajlott a Pumptrack és Best Trick versenysorozat, ahol profik és amatőrök mutatták meg, mit tudnak kihozni önmagukból és bringáikból. Az F pavilon adott otthont számos show műsornak és bemutatónak (Dirt Jump Gizmo, Gravity Academy, bringafoci stb.) és itt kapott helyet a gyerekeknek felállított KRESZ- és ügyességi pálya. Mindeközben a színpadon egymást váltották a magyar kerékpársport legkiemelkedőbb alakjai, híres és hírhedt bringások, technikai bemutatók és show műsorok.

A látogatókról

A Bringaexpo 2016-os rendezvényére az előző évinél 60%-kal többen váltottak belépőjegyet a pénztáraknál, összesen 6000-en. A kiállítás kapuinál elhelyezett forgalomszámláló adataiból pedig kiderült, hogy a G pavilonba több mint 18 000-en léptek be a négy nap alatt, szemben a tavaly kalkulált 8000 látogatóval. A számok alapján, hajszállal ugyan, de a munkanap ellenére a szombat volt a legerősebb, ekkor és vasárnap is 2000 felett volt a jegyvásárlók száma. A Bringaexpo-t ezúttal is az Utazás kiállítással, továbbá a Karaván Szalonnal és az Afrika Expo-val egy időben rendeztük, a kiállításcsokor látogatószáma összesen meghaladta a 35 000-et.

A Bringexpo Facebook rajongóinak (www.facebook.com/bringaexpo) tábora a január végi 5000-ről alig több mint egy hónap alatt 6500 fősre duzzadt. A közösségi oldal statisztikája szerint a Bringaexpo rajongói döntő többségében férfiak (73%), korukat tekintve 24-44 év közöttiek (46%) és budapesti lakosok (30%).

A Bringaexpo weboldalán (www.bringaexpo.hungexpo.hu) a kampányon kívüli időszakban napi 300 fő körüli látogatószámot regisztrálunk. A kampány indulásakor ez a szám 500 fő fölé ugrott, míg a kiállítást megelőző hétben már napi 1000 felhasználónál jártunk. A kiállítás nyitásakor 3000 látogatót számláltunk az oldalon, a csúcsot pedig a rendezvény szombati napján értük el, ekkor közel 5000-en jártak a Bringaexpo weboldalán. Az expo-t megelőző egy hónapban összesen több mint
24 000 felhasználó tekintette meg az internet oldalt, akik mintegy 82 000 oldalletöltést generáltak. Weboldalunk statisztikája szerint a látogatók kor szerinti megoszlása a Facebook közösséggel összevetve kissé elbillen a fiatalabb korosztály felé, a felhasználók többsége a 18-34 évesek közül kerül ki (60%). Bár az arányok kiegyenlítettebbek, a férfi dominancia itt is jellemző (54%).

A reklámkampányról

Január végén, február elején indítottuk a kampányt sajtómegjelenésekkel, megkezdtük Facebook kampányunkat, és megjelentek a bannereink, cikkeink a kerékpáros oldalakon (Velo.hu, Bikemag.hu stb.). Február elején rendezték a Downmall Európa-futam magyarországi fordulóját az Örs vezér téri Árkádban, ahová üvegmatricákat helyeztünk ki.

Február közepétől Budapest szerte kikerültek citylight posztereink és elindult az online kampányunk (Google, Origo, Life.hu, WellnessCafe). Később ez kiegészült Hajtás-Pajtás zsákhirdetésekkel, kerékpár boltokban kihelyezett plakátokkal és szórólapokkal, további online megjelenésekkel (Startlap, Index, kerékpáros blogok, Totalcar, Totalbike, Port.hu). A Facebook segítségével mozgósítottuk a Magyar Kerékpárosklub és a McDonald’s Bringamánia összesen mintegy 70 000 fős közösségét. A Hungexpo saját, 24 000 címet tartalmazó látogatói adatbázisára hírlevelet küldtünk. A Bringaexpo sajtótájékoztatóját 1 héttel az esemény előtt, a kultikus Csepel kerékpárgyárban tartottuk.

A Bringaexpo-val kapcsolatos kérdései esetén állunk rendelkezésére!

Üdvözlettel,

a Bringaexpo csapata

________________________________________________________________________________________________________

Bringaexpo 2016 képekben